Председателят на парламента Росен Желязков и водената от него делегация

...
Председателят на парламента Росен Желязков и водената от него делегация
Коментари Харесай

Първи думи на Желязков след смъртоносната заплаха: Украйна и Европа не заслужават тази съдба

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация в Киев към този момент са напуснали бомбоубежището.
В цяла Украйна тази заран беше оповестена паника за заплаха от въздушна офанзива. Украинските отбранителни системи са отблъснали съветско ракетно нахлуване против Киев, заяви кметът Виталий Кличко. Украинските военновъздушните сили предизвестиха в Телеграм за заплаха от съветски ракетни удари.
Сирените за въздушна паника се задействат към 6.00 часа сутринта. До момента са усетени две мощни детонация. Около 7.00 часа е имало съветски офанзиви. Малко след директното включване на специфичния екип на Българска национална телевизия в новините за 8.00 часа още веднъж е имало гърмежи. До момента има трима ранени.
Поразен е електропровод и елементи от Киев са без електричество на левия бряг, най-вече на река Днепър.
Атаки е имало и в други елементи на Украйна. По информация на нашите дипломати в посолството на България, директно до постройката на дипломатическата задача на страната ни, е изумен жилищен блок.
Цялата българска делегация, отпред с ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, цяла заран се е намирала в бомбоубежище дружно с деца и фамилии – посетители на хотела, в който те са отседнали, предава Българска национална телевизия.
„ Чуха се сирени и несъмнено по протокол всички дружно слязохме в бомбоубежището. Доколкото знаем са сполучливо обезвредени от системите за противовъздушна защита. Но това, което доста мощно усещане на всички нас направи, бяха децата в бомбоубежището. Четири, пет годишни деца, които умерено и търпеливо стоят и изчакват дружно с родителите си да отмине въздушната паника. Но тези деца в последните две години – това е тяхното всекидневие. Тяхното детство е белязано от тези ежедневни и еженощни паники. Не знам тези деца какво ще си спомнят, само че сигурно това ще остави дълготраен отпечатък. Украйна не заслужава тази орис, Европа не заслужава тази орис, по тази причина би трябвало отговорът да бъде явен и безапелационен “, сподели Росен Желязков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР