Председателят на парламента Никола Минчев коментира пред медии напрежението в

...
Председателят на парламента Никола Минчев коментира пред медии напрежението в
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не мисля, че коалицията ще се разпадне, търсим оптимален вариант за осигуряването на помощ за Украйна

Председателят на Народното събрание Никола Минчев разяснява пред медии напрежението в обединението, обвързвано с въпроса за даване на военно-техническа помощ за Украйна.

Минчев посочи, че не има вяра обединението да се разпадне, макар позицията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че при гласоподаване на военна помощ за Украйна, социалистите са подготвени да излязат от ръководството. Според Минчев няма заплаха това да се случи, а на съдружния съвет ще бъде издирван най-благоприятен вид, с цел да се одобри общо решение за техническа помощ. В умозаключение ръководителят на Народното събрание цитира националната сентенция, че който стои на два стола, може да падне и от двата.

Коалиционният съвет ще разисква даването на помощ за Украйна на следващия ден, а окончателното решение се чака да бъде гласувано от Народното събрание в сряда.

Никола Минчев взе присъединяване в националния събор-поклонение в историческата околност Оборище, с който завършиха честванията 146-ата годишнина от Априлското въстание.

" Понякога животът ни изправя пред сложен политически избор, принуждава ни да вземем тежки решения с последствия върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в разнообразни позиции, неведнъж даже противоположни. Но постоянно би трябвало да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и верността към неговите полезности. Това е и поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище. " - сподели в словото си Никола Минчев.

Стотици българи от цялата страна пристигнаха да отдадат респект и признателност към подвига на героите от Априлската епопея на мястото, на което е взето съдбоносното решение за протеста.

Репортер: Росица Колева



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР