Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери заяви, че

...
Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери заяви, че
Коментари Харесай

Джафери: РСМ остава ангажирана с Договора за приятелство с България

Председателят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери съобщи, че Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред РСМ и България е метод за създаване на доверие при решаването на двустранни въпроси, съобщи БГНЕС.

Той взе участие в срещата на ръководителите на парламентите на страните от Югоизточна Европа за разширението на Европейски Съюз, която се организира в Будапеща.

" Ние бяхме и оставаме ангажирани с използването на Договора ", сподели Джафери. Той напомни, че малко преди идването си в Будапеща е имал достойнството да бъде хазаин на ръководителя на Народното събрание на България Росен Желязков.

" Срещаме се към този момент за трети път тази година и чакам визитите да продължат и отсега нататък, тъй като по този метод изпращаме послания за по-голямо парламентарно съдействие, подготвеност за открит диалог и въвеждане на нови, свежи течения в политиката сред нашите две прилежащи страни ", означи Талат Джафери.

БГНЕС напомня, че на 14 ноември Росен Желязков в Скопие акцентира, че за България е извънредно значимо РСМ и Албания дружно да вървят по пътя към Европейски Съюз, като напомни нуждата от конституционни промени.

„ Гаранция за това е спазването на правата на българската общественост. Промяната в конституцията е част от този път “, акцентира ръководителят на Българското Народно заседание.

Днес Джафери уточни, че като се има поради актуалната геополитическа обстановка в района, нуждата от ускорение на европейската интеграция на страните от Западните Балкани е от огромно значение.

" По отношение на съответните евроинтеграционни стъпки е в ход приключването на скрининговата фаза на нашето законодателство и е открито високо равнище на сходство с европейското законодателство. Скринингът не е просто техническа интервенция, а трансформиращ развой, който се отнася за всички сегменти на обществото ", сподели още ръководителят на македонския парламент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР