Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов заяви пред

...
Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов заяви пред
Коментари Харесай

Румен Антов: „Конкурент“ пусна фалшива новина за семинара на общинския съвет в Правец

Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов съобщи пред кореспондент на организация BulNews, че вестник „ Конкурент “ е разгласил подправена вест за семинар на локалния парламент в бляскав хотел в Правец.
Припомняме, че предходната седмица по-голямата част от общинските съветници и специалисти от общината бяха на образование в четиризвездния хотел „ РИУ Правец Ризорт “, на което главно се обсъждал и разяснявал бюджета на община Враца за 2019 година.
Без да си ревизират обстоятелствата и да потърсят публична информация, сътрудниците от замрялата медия разгласиха вест, цялостна с лъжливи изказвания. Според изданието локалните сенатори били на семинар от понеделник до четвъртък и са употребили услугите на хотела 3 дни и три нощи. В неизвестен материал в уеб страницата на вестника в пакета на участниците в образованието са били включени единствено закуска, вечеря и гратис прилагане на СПА центъра. Впусналият се в размишления и пристрастености създател твърди също, че всичко било проведено от организация преди няколко месеца.
Писанията на затъващата медия Румен Антов разяснява с подигравка. Той обясни за невежите, че в действителност семинарът е траял две нощувки, а не три, както настояват псевдожурналистите. Съветниците са преспали в хотела вторник и сряда, като в четвъртък на обяд се прибрали в града.
Общо 37 общински съветници и специалисти от общината са участвали на семинара и са взели участие интензивно в разискването на бюджета на община Враца за 2019 година Събитието е било планувано още предходната година като продължаващо образование. Мястото е определено от председателския съвет на сенаторите, а цялата организация паднала на плещите на старшия специалист и секретар на общинския съвет Цветелина Йорданова. Туроператорска компания или организация за организацията не е наемана, акцентира още Антов. Йорданова е преговаряла с хотела и е договорила допустимо най-хубавите условия. Общата стойност на престоя на всички участници за двете нощувки е била малко над 9 000 лв., уточни ръководителят на общинския съвет.
„ Цената, която платихме, бе за три хранения, прилагане на залите и всички екстри на хотела, спа, фитнес, паркинги и всичко. Само наема на залата за дебатите за ден бе 500 лв., само че и за това получихме отстъпка. Семинарът е заплатен с пари от бюджета на общинския съвет, като желая да подчертая, че никой от участниците не е употребил командировачни или пътни. Разбрахме се всеки от нас да пътува с персоналните си коли, за лична сметка “, съобщи Румен Антов.
На семинара общинските съветници са разискали бюджета на община Враца за 2019 година с всичките му над 150 бюджетни карти, приходна, разходна част, финансовата стратегия и целите за годината. Освен деликатното ревизиране на всяка една цифра, на съветниците им е било разяснено по какъв начин ще се покачат приходите в приходната част на бюджета, както и какви доходи ще се образуват тази година и по какъв начин приходите и разноските ще се балансират в новия бюджет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР