Председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин

...
Председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин
Коментари Харесай

Председателят на Националното събрание на Виетнам положи венец пред паметника на Незнайния войн

Председателят на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе постави венец пред паметника на Незнайния боец в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. В неделя гостът се срещна със заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова.

След полагането на венеца двамата ръководители на парламентите се отдръпнаха на диалог на „ четири очи “.

Въонг Дин Хуе ще се подпише в книгата за публични посетители на Народното събрание.

В зала „ Изток “ на историческата постройка на Народното събрание на пл. „ Народното събрание “ 2 ръководителят на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще открият пленарните диалози сред представителите на двете законодателни институции.

Предвидени са и изказвания пред медиите.

В рамките на визитата се планува да бъдат подписани Меморандум за съгласие сред администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното заседание на Виетнам, Програма за съдействие в региона на културата сред Министерството на културата на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 година, План за съдействие в региона на туризма сред Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 година, както и Меморандум за съгласие за основаване на връзки на другарство и съдействие сред област Перник и провинция Вин Фук.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР