Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с министъра

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с министъра
Коментари Харесай

Рашидов към турския министър на енергетиката: Спогодбата между „Булгаргаз“ и „Боташ“ е жизненоважна

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с министъра на енергетиката и естествените запаси на Турция Фатих Дьонмез.

 

Вежди Рашидов изрази удовлетворението си от подписването в София на съглашение сред двете страни, което е от особена значимост за енергетиката на България. На срещата участваха министърът на енергетиката Росен Христов и генералният шеф на „ Боташ “ Бурхан Йозджан, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Тази конвенция е жизненоважна за нашата страна и се надявам да продължим да работим като два народа с доста положителни връзки, съобщи Вежди Рашидов.

 

Той напомни за скорошната си аудиенция в Турция и задоволството си, че неговото персонално предложение България да бъде медиатор в решаването на миграционните проблеми е посрещнато с утвърждение.

 

Очаква се тези въпроси да бъдат разисквани на срещата на върха в Брюксел, която ще се организира в интервала 8-10 февруари тази година. В този подтекст е значимо да бъде проведена кръгла маса по тематиката с наличието на Турция, без която тези проблеми няма по какъв начин да се решат, акцентира Вежди Рашидов и напомни, че е получил поддръжката както на турския, по този начин и на българския президент.

Турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез благодари за посрещането и съобщи специфичните поздрави от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган персонално към Вежди Рашидов и към целия българския народ.

 

На извършената в края на предходната година среща на Вежди Рашидов с Реджеп Тайип Ердоган бяха разисквани редица въпроси, сред които и съдействието в енергетиката и опцията за сключване на бъдещи съглашения сред двете страни. Днес едно от тези съглашения към този момент е реалност посредством подписването на контракт сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “.

Вежди Рашидов напомни за свои остарели познанства в управлението на „ Боташ “ и изрече своето удовлетворение от вероятността за бъдещата взаимна работа сред двете компании.

 

Чрез това съглашение двете страни взаимно и реципрочно отварят своята инфраструктура за газ и се надявам да вървим към бъдещето със сигурни крачки, акцентира турския министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР