Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри пленарната среща на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри пленарната среща на
Коментари Харесай

Караянчева откри среща на комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз /КОСАК/в НДК. Във форума вземат участие и наблюдаващи от страните-партньори на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес имам достойнството да открия последния парламентарен конгрес в границите на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, уточни Цвета Караянчева. Тя означи, че българският парламент е бил хазаин на шест срещи, които са били платформа за съдействие сред националните парламенти и Еврпейския парламент. По думите й всички тези събития са минали главно през призмата на дебата за бъдещето на Европа.

Българското председателство съумя да сложи главен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, означи Цвета Караянчева. По думите й в този подтекст разширението на Европейски Съюз остава основна политика, като основната цел е запазването на сигурността и просперитета на европейския континент. Надявам се реализирана все още поддръжка от националните парламенти и от Екологичен потенциал за процеса на разширение за Западните балкани да бъде съответно отразена от нашите държавни управления и на идния Европейския съвет, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Продължават напъните на държавните управления и на европейските институции за взаимни дейности за приемане на дейно законодателство в областта на ръководство на миграционните процеси и промяната в региона на убежището, уточни ръководителят на българския парламент. Завършването на тази промяна остава без конкуренция и намирането на компромисно решение - от основно значение, разяснява тя.

Караянчева означи, че е даден и нов подтик за създаване на ефикасна отбранителна политика на Съюза с учредяването на фонда за защита и основаването на Постоянното структурирано съдействие /ПЕСКО/. Цвета Караянчева открои и дебата по Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и продължаващия спор за осъвременяване на политиката за доближаване и на селскостопанската политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР