Председателят на Народното събрание Росен Желязков разговаря с лидера на

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков разговаря с лидера на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат опит на опозицията в Беларус с успешни парламентарни практики

Председателят на Народното събрание Росен Желязков беседва с водача на опозицията в Беларус Свeтлана Тихановская.

Приветстваме желанието на Беларус за определяне на народна власт и съблюдаване на главните демократични правила в страната - господство на закона, осъществяване на свободни и почтени избори, ценене на правата на индивида и главните свободи, плурализъм и независимост на словото, означи на срещата ръководителят на българския парламент. Народното събрание е готово да показа своя опит, насъбран в годините след демократичните промени в България, и да спомага за продан на сполучливи парламентарни практики, акцентира Росен Желязков, оповестяват от Пресцентъра на Народно събрание.

Председателят на Народното събрание увери Свeтлана Тихановская, че България поддържа напъните на опозицията в Беларус за определяне на либерален обществено-политически порядък в страната. Ние разбираме, че Беларус е част от Европа и стремежът на беларуския народ е да споделя демократичните полезности и постижения на всички европейски страни, добави той.

Българският и беларуският народ споделят сходна историческа орис и стремежът ни е да спомагаме за по-доброто познаване и развиване на нашите връзки, означи Свeтлана Тихановская. Тя акцентира, че опитът на България в присъединителния развой и нейните позиции в Европейски Съюз би бил извънредно потребен за Беларус. Благодарим за поддръжката на страната Ви за самодейностите на Европейски Съюз, ориентирани към поддръжка на беларуското гражданско общество, обърна се Свeтлана Тихановская към ръководителя на Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР