Председателят на МГЕРБ и народен представител от парламентарната група на

...
Председателят на МГЕРБ и народен представител от парламентарната група на
Коментари Харесай

Георг Георгиев участва в онлайн среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Председателят на МГЕРБ и депутат от парламентарната група на ГЕРБ/СДС в 48-о Народно заседание взе присъединяване през днешния ден в онлайн среща на ръководителите на парламентарни групи от фамилията на ЕНП от всички страни членки на Европейски Съюз.
Във видеоконферентната намира се включи и ръководителят на Европейската национална партия и на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Той поздрави Хърватия за приемането й в Шенгенското пространство и изрази отчаяние от решението на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи да остави България и Румъния отвън Шенген. Вебер акцентира, че присъединението на двете страни към Шенгенското пространство остава приоритет за Европейската национална партия, защото са изпълнени всички критерии.
Народният представител Георг Георгиев срещна сътрудниците си от ЕНП с настоящата политическа обстановка в България. Той ги осведоми сътрудниците, че в понеделник проф. Николай Габровски е приел първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от името на ГЕРБ. „ Проф. Габровски е потвърден престиж в своята област и като равноотдалечен от всички политически партии човек с дейна гражданска позиция се надяваме откровено да способства за възобновяване на разговора сред политическите партии, с цел да може да бъде формирано постоянно държавно управление от специалисти. Това е повече от належащо, с цел да се преодолеят рецесиите, пред които страната ни е изправена. “, акцентира Георгиев.
Той не скри разочарованието си, че парламентарната група на Демократична България, в чиято коалиция е включена и сестринска партия на ГЕРБ от ЕНП в лицето на ДСБ, не си дава сметка за нуждата от разговор в името на съставяне на постоянно държавно управление за превъзмогване на политическата рецесия в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР