Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е номинирана

...
Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова е номинирана
Коментари Харесай

Номинираха шефката на КФН за наш представител в ЕБВР


Председателят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова е номинирана за български представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, написа dnes.bg.

Решението ще влезе в действие от началото на март, оповестиха от държавната пресслужба.

Самата Караиванова направи изказване посредством пресслужбата на финансовия регулатор, в което твърди, че ще извършва отговорностите си " кардинално и пламенно " до заемането на новата позиция.

Преди да оглави Комисията за финансов наздор, Карина Караиванова беше зам.-министър на финансите. Ако бъде определена за български представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, тя ще смени Калин Митрев.

Европейската банка за възобновяване и развиване е един от най-големите вложители в България. От началото на активността си у нас, от 1993 година до 31.10.2018 година, Европейска банка за възстановяване и развитие е предоставила вложения в размер на 3.847 милиарда евро за финансиране на 249 плана в разнообразни браншове на стопанската система на страната. Инвестициите в частния бранш съставляват 56 % от настоящия портфейл на банката в България.

Европейска банка за възстановяване и развитие е основана през 1991 година за да способства за икономическия напредък и да подкрепи прехода към пазарно насочени стопански системи на страните от Централна и Източна Европа. Акционери в нея са 67 страни и 2 междудържавни институции - Европейският съюз и Европейската капиталова банка. Акционерният капитал на Европейска банка за възстановяване и развитие е 30 милиарда евро. Република България взе участие в капитала на Европейска банка за възстановяване и развитие с 237,11 млн. евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР