Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф.

...
Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф.
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Никой не знае какво се случва в страната, колко инсулин се внася и колко се изнася

Председателят на Комисията по опазване на здравето в 49-ото Народно заседание проф. Костадин Ангелов попита обществено: Колко инсулин се внася и какъв брой се изнася макар възбраните? 

" СЕСПА не работи. Тя е основана, с цел да обслужва търговски ползи.

Никой не знае какво се случва в страната. Колко инсулин се внася и какъв брой се изнася (въпреки забраните)?

Знаем единствено, че повече от 2 години има потребност от нова СЕСПА.

Защо Министерство на здравеопазването продължава да пази комерсиалните ползи на компаниите, а не на жителите? Вероятно скоро ще разберем ", написа проф. Ангелов в персоналния си профил във " Facebook ". 

" Коце, търговията на " смяната " със живота и здравето на хората е непростима! Направете нещо! Изслушайте службите, подайте сигнал на способените органи, разобличете ги в медиите... ", прикани в собствен коментар по обявата на сътрудника си народен представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

" Делян Добрев, всичко това съм го направил. Трябва нова СЕСПА, която да следи всеки един лекарствен артикул, всеки един търговец на пазара. Министерство на здравеопазването обаче, нищо не прави по въпроса. Извиняват се, че чакат нотификация на ЗЛПХМ, с цел да платят на ИО, с цел да се построи новата СЕСПА. Дали отново търговците си имат министър, не знам, само че знам, че никой в Министерство на здравеопазването не пази интереса на хората ", отговори проф. Костадин Ангелов на Делян Добрев в задочния разговор под поста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР