Председателят на Комисията по външни отношения към Сената на САЩ

...
Председателят на Комисията по външни отношения към Сената на САЩ
Коментари Харесай

Американски сенатор: Това е рецепта за бедствие на Балканите

Председателят на Комисията по външни връзки към Сената на Съединени американски щати Боб Менендес се опълчи на концепцията за основаването на Общността на сръбските общини (ОСО), заложена в Брюкселските съглашения от 2015 година, отбелязва електронното издание на прищинския всекидневник Koha Ditore.

„ Последното нещо, което би трябвало да се основава, е ОСО. Това би било рецепта за злополучие “, цитира изданието думите на американския сенатор, като в допълнение към публикацията добавя видео с неговата тирада. Менедес разкритикува администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заявявайки, че той непрекъснато е бил на страната на Сърбия и срещу Косово, съобщи организация " Фокус ".

Силно нарасналото напрежение в връзките с Косово накара Сърбия в допълнение да укрепи военното си наличие край границата през последните дни. Ръководените от НАТО мироопазващи сили KFOR в Прищина оповестиха, че наблюдават доста деликатно обстановката, с цел да могат „ да подсигуряват сигурността и свободното напредване на всички групи от популацията в Косово “. Подсилени бяха патрулите на KFOR, в това число и в северната част на Косово.

Косово разгласи своята самостоятелност през 2008 година. Правителството в Белград обаче и до през днешния ден не признава статута на Косово като независима страна. По тази причина Сърбия не признава и косоварските регистрационни номера на колите на своя територия. Русия също не признава независимостта на Косово - за разлика от множеството западни страни, измежду които Съединени американски щати и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР