Председателят на камарата на САЩ Нанси Пелоси подписа обвинителния акт,

...
Председателят на камарата на САЩ Нанси Пелоси подписа обвинителния акт,
Коментари Харесай

Пелоси подписа импийчмънта на Тръмп

Председателят на камарата на Съединени американски щати Нанси Пелоси подписа обвинителния акт, утвърден от конгресмените, за импийчмънт на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Си Ен Ен.

Тя означи, че Камарата на представителите "демонстрира, че никой не е над закона, даже президентът на Съединени американски щати ".

Пелоси съобщи, че Тръмп съставлява "ясна и действителна заплаха " за страната, а конгресмените са поели ангажимент да пазят нейната конституция.

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава за импийчмънта на Тръмп. Той беше подсилен от 232 конгресмени против 197 гласа "против ". Сега Сенатът би трябвало да обмисли резолюцията.

По-рано някогашният водач на болшинството в Сената Мич Макконъл разгласи, че Сенатът няма да се събере още веднъж преди 19 януари, което значи, че процесът на импийчмънт на Тръмп ще се състои, откакто той напусне Белия дом.

Мич Макконъл, съобщи, че към момента не е взел дефинитивно решение по какъв начин ще гласоподава по въпроса за импийчмънта на президента Доналд Тръмп. "Не съм взел дефинитивно решение по какъв начин ще гласоподавам ", показва той в писмо до своите съпартийци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР