Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси се надява да

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси се надява да
Коментари Харесай

Конгресът смята да забрани думите той, тя, баща и майка

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси се надява да направи новия Конгрес на Съединени американски щати „ най-приобщаващия в историята “, написа The Washington Post.

Той, тя, татко и майка - тези думи в 117-ия конгрес няма да се употребяват, в случай че бъде утвърден новият устав на Камарата на представителите.

Комитетът по стандартите на Конгреса приканва за основаването на нов Специален комитет по икономическо неравноправие и поощряване на справедливостта. Специалната комисия "ще прегледа неравенствата въз основа на раса, цвят на кожата, етническа принадлежност, вяра, пол, полова ориентировка, полова еднаквост, увреждания, възраст и народен генезис ", се споделя в отчета в петък.

Също по този начин се оповестява, че комисията „ ще зачита всички типове пол и ще размени всички местоимения и думи, обозначаващи фамилни връзки, с неутрални по пол в разпоредбите на Камарата на представителите “.

Резолюцията на Камарата на представителите показва кои съответни термини и местоимения повече не би трябвало да се употребяват. Морският термин „ моряци “ (seamen) ще бъде сменен с неутралния по пол seafateres, който не включва думата „ мъже “ (men). Подобна е обстановката и с думата „ ръководител “ (chairman), в новата инструкция ще бъде сменена с chairperson “.

„ Параграф 8 (в) (3) от предписание XXIII би трябвало да премахне„ татко, майка, наследник, щерка, брат, сестра, чичо, вуйна, братовчед, братовчедка, племенник, племенница, брачен партньор, брачна половинка, тъст, тъща, свекърва, шурей, снаха, втори татко, мащеха, доведен наследник, доведена щерка, полубрат, полусестра, внук и внучка "и ги размени с " родител, дете, sibling вместо брат и сестра, брачен партньор, родители на брачна половинка, дете на брачна половинка и т.н ", се споделя в резолюцията.

Промените в езика също трансформираха фразата „ той / тя подава заявление за оставка “ и беше сменена с „ отдръпва се “. Изразът „ той / тя се въздържа “ ще бъде сменен с „ този член, пратеник, непрекъснат представител се въздържа “

Председателят на камарата Нанси Пелоси и ръководителят на комисията по правила Джеймс Макгавърн обявиха, че този ход ще направи Камарата „ най-приобщаващата в историята “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР