Председателят на „Газпром“ Алексей Милер не вижда юридически пречки за

...
Председателят на „Газпром“ Алексей Милер не вижда юридически пречки за
Коментари Харесай

Милер не вижда юридически пречки за строителството на „Северен поток 2“ през 2019 г.


Председателят на „ Газпром “ Алексей Милер не вижда юридически спънки за завършването на строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ до края на 2019 година.

„ Най-общо и като цяло няма никакви съдбовни юридически спънки, които да не ни дадат опция да кажем, че можем да приключим строителството на „ Северен поток 2 “ до края на 2019 година “, сподели той в неделя в ефира на стратегия „ Москва. Кремъл. Путин “ на телевизия „ Россия-1 “.

Проектът планува строителството на две тръби от газопровода с потенциал от по 55 милиарда куб м годишно всяка от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Газопроводът заобикаля директните страни (Беларус Украйна, Полша, както и други източноевропейски и прибалтийски държави), през териториалните води и изключителните стопански зони на пет страни: Русия, Швеция, Финландия, Германия и Дания.

Разрешение за строителството не е издадено единствено от Дания, която съобщи желание да блокира или да отсрочи реализирането му. По-рано министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи, че стягането от Дания за координиране на маршрута на „ Северен поток 2 “ няма да повлияе върху периодите за реализиране на плана.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР