Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Шарл Мишел няма да участва в изборите за евродепутати и остава председател на Европейския съвет

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в заяви, че се отхвърля от присъединяване в изборите за евродепутати през юни и ще остане на настоящия си пост до края на мандата през ноември. Това оповестиха белгийски медии, представени от БНР.

Мишел декларира, че е наскърбен и сюрпризиран от реакциите на решението му да поведе листата на своята партия " Реформаторско придвижване " за изборите за Европейски парламент. Не бих желал несъгласията да ни отклоняват от същината и да се отразяват на ръководената от мен институция, прибавя той. 

В началото на месеца Мишел заяви, че планува да подаде оставка в навечерието на полагането на клетва от новоизбраните евродепутати през юли. Това откри опцията управлението на Европейския съвет да бъде поето краткотрайно от страната, председателстваща Съвета на Европейски Съюз. В тази част на годината ръководител ще бъде Унгария, което означаваше, че Европейският съвет може да бъде управляван от премиера, останал в изолираност в Европейски Съюз по въпросите за върховенството на закона и поддръжката за Украйна. Мишел бе изразил очакване, че Европейският съвет ще съумее да избере в точния момент негов правоприемник, с цел да не се постанова Орбан да застава отпред на институцията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР