Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел, обяви, че ще

...
Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел, обяви, че ще
Коментари Харесай

Шарл Мишел ще се кандидатира за евродепутат

Председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел, разгласи, че ще се кандидатира за евродепутат на изборите през юни. Ако той бъде определен, ще напусне поста, който заема, незабавно по-късно.

48-годишният Мишел е някогашен министър председател на Белгия, а водачите на Евросъюза го избраха на сегашната основна позиция през 2019 година Така или другояче - времето му на председателското място изтича в края на годината, предава Нова тв. 

Това е втори мандат на белгиеца отпред на основната институция, която дефинира политическата посока и целите на Евросъюза. Нейни членове са държавните и държавните ръководители на страните членки. Според разпоредбите на общността - ръководителят ѝ няма право на трети мандат, предава Нова тв. 

„ Работих интензивно и ще продължа да го върша до последния ден от моята европейска роля. След изборите Европейската комисия също ще има опцията да съобщи щафетата на нов екип. Така че е вярно по време на този либерален преход тези хора, които поеха отговорности, тъй като аз бях номиниран като ръководител на Съвета от 27 държавни и държавни ръководители - да се изправят пред европейските гласоподаватели в директен избирателен развой. Така че това не е лесният вид, а виновният вид ", съобщи Шарл Мишел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР