Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е направил ново предложение

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е направил ново предложение
Коментари Харесай

Туск предложи леви и десни да си поделят постовете в ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е направил ново предложение за разпределение на водещите постове в Европейски Съюз, съобщи предаде ДПА.
Според него председателството на Европейския парламент ще бъде поделено сред социалистите и десните. Не се показва кой социалист се предлага да оглави Народното събрание през първата половина от мандата, само че германецът Манфред Вебер щял да го оглави през втората.
Съгласно предлагането, немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен ще бъде препоръчана за ръководител на Европейска комисия.
Туск ще изиска от евролидерите да я поддържат. Предложение за германката е отправил и френският президент Еманюел макрон. Испания също поддържа предлагането.
Пакетът от препоръчани имена включва и белгийския министър председател Шарл Мишел за правоприемник на Туск отпред на
Европейския съвет и испанския външен министър Жозеп Борел за посланик номер едно.
По-рано през днешния ден източници оповестиха, че Макрон предложил Кристин Лагард да е отпред на Европейската централна банка.Името на словака Марош Шефчович също бе упоменато за постана посланик номер едно на Европейски Съюз.
Извънредната среща на Европейския съвет за разпределение на водещите постове в Европейски Съюз стартира след 5-часово забавяне от в началото избрания час, предадоха международните организации.
Срещата бе отлагана от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск четири пъти през днешния ден, с цел да се проведат двустранни съвещания в коридорите и евролидерите да изяснят позициите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР