Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък,

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък,
Коментари Харесай

Председателят на ЕП: Украйна, никога няма да те изоставим

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев в петък, с цел да изрази поддръжката на Европейския съюз към украинския народ, да осъди голословното съветско нахлуване и да изрази вярата си за бързото разрешаване на спора.

Председателят Р. Мецола посети Киев по покана на ръководителя на украинския парламент Върховна Рада Руслан Стефанчук. „ Тук съм, с цел да ви кажа, че сме с вас, и в положителни времена и в сложни времена. Никога няма да ви изоставим “, съобщи ръководителят Р. Мецола в обръщението си към Върховната Рада. По време на престоя си в Киев ръководителят Мецола се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, с министър-председателя Денис Шмихал, с ръководителя на Върховната Рада Руслан Стефанчук, както и с представители на политическите групи.

В събота, дружно с полския министър-председател Матеуш Моравецки, ръководителят на Екологичен потенциал Р. Мецола посети учебно заведение в град Отвоцк, наоколо до Варшава, в което са настанени украински фамилии, бягащи от войната. Тя съобщи: „ Впечатлени сме от напъните, положени от Полша, нейните общности и жители. Вие предоставихте на хората в потребност безвредно и несъмнено пространство. Толкова е затрогващо да видя това — това е най-хубавото от Европа. “ „ Същевременно Полша носи най-голямата тежест на последствията от войната от страните отвън Украйна. Ето за какво се нуждаем от по-голяма поддръжка за Полша и други страни, които одобряват бежанци от войната в Украйна “, прикани тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР