Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че на италианските

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че на италианските
Коментари Харесай

Председателят на Европейския парламент се кандидатира за премиер на Италия

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че на италианските парламентарни избори на 4 март ще се яви като претендент за министър председател на партията на Силвио Берлускони " Напред, Италия ", оповестява Българска телеграфна агенция. 81-годишният Берлускони четири пъти беше министър председател на Италия, само че му е неразрешено да заема обществени постове до 2019 година поради неоправдателна присъда от 2013 година за данъчни измами.

Във вторник той разгласи, че Таяни, един от съучредителите на " Напред, Италия " през 1994 година, е неговият желан претендент за министър председател на парламентарните избори, само че посочи, че ръководителят на Екологичен потенциал към момента не е приел предлагането му. Таяни реагира в Туитър, изразявайки признателност към Берлускони за " неговия жест на огромно почитание ".

" Казах му, че съм подготвен да послужвам на Италия ", добави ръководителят на Екологичен потенциал в обявата си в обществената мрежа.

Снощи след присъединяване в токшоу по един от телевизионните си канали Берлускони изрази удовлетворение от решението на съпартиеца си.

" Знам, че е срамотия да лишавам Таяни от Европа, само че това е в полза на Италия ", сподели Берлускони.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР