Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще започне

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще започне
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен започва Балканска обиколка

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще стартира четиридневно посещаване в Северна Македония, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина.


Това беше обявено посредством уведомление, оповестено от Службата на Европейския съюз в Прищина, съобщи " Албениън нюс ".

Освен това се акцентира, че това ще бъде опция за разискване на двустранното съдействие и изключително за по-подробно показване на проекта на Европейски Съюз за напредък на Западните Балкани пред районните водачи.

Според известието на Фон дер Лайен на следващия ден тя ще бъде в Прищина, където ще организира срещи с министър-председателя и президента.

" В понеделник тя ще пътува до Прищина, където ще се срещне с президента Вьоса Османи и с министър-председателя на Косово Албин Курти ", се показва в известието.

След визитата в Прищина Фон дер Лайен ще пътува до Белград в следобедните часове. Там тя ще се срещне с президента на Сърбия Александър Вучич, както и с министър-председателя Ана Бърнабич.

Посещението обаче следва срещите, които Фон дер Лайен организира в Албания при започване на този месец, на 15-16 октомври, където взе участие в срещата на върха на Берлинския развой. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР