Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен пристигна в Делхи да обсъди Украйна, търговията и климата

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Делхи на двудневно посещаване, отдадено на търговията, климатичните промени и сигурността, като се чака да разиска и неутралната позиция на Индия във връзка с войната в Украйна , съобщи Франс прес.

Делхи се пробва да реализира мъчно равновесие сред връзките си със Запада и с Русия, която покрива огромна част от оръжейните и енергийните потребности на страната . Индия се въздържа да осъди намерено съветското настъпление в Украйна и да се причисли към гласуването в Организация на обединените нации.

Утре Фон дер Лайен ще се срещне с индийския министър председател Нарендра Моди . През последните седмици той се срещна или беседва по телефона с голям брой други западни водачи, подканващи го да се дистанцира от Москва - в това число английският министър председател Борис Джонсън, който беше на посещаване в страната в четвъртък и петък.

Председателят на Европейска комисия стартира визитата си през днешния ден с тирада за климатичните промени пред юношески конгрес. В нея тя поздрави Индия за " амбициозната " й цел да стартира до 2030 година да задоволява половината си енергийни потребности от възобновими източници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР