Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен и Жозеп Борел отиват в Киев тази събота

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще пътуват в края на седмицата до Киев, заяви представителят на Европейска комисия Ерик Мамер в Туитър.

Предвижда се двамата да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в събота преди събитието #StandUpForUkraine във Варшава. По-късно същия ден Европейски Съюз се чака да разгласи първите постъпили поръчки от организации от целия свят за дарения за Украйна, добави представителят.

Планове да посети Украйна разгласи и австрийският канцлер Карл Нехамер . От неговата канцелария потвърдиха, че той ще посети Киев в някой от идващите дни, с цел да разиска с украинския президент Володимир Зеленски филантропичната и политическа поддръжка за Украйна. Досега Австрия е предоставила на Украйна към 17,5 милиона евро от своя фонд за бедствия в чужбина, както и 10 000 каски и над 9100 защитни жилетки за приложимост от жителите. Австрия, която не е член на НАТО, скоро ще даде и спомагателна филантропична помощ, оповестиха от канцлерството. От съображения за сигурност не бяха оповестени спомагателни детайлности за пътуването на канцлера.  

Преди дни в Киев беше ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя беше първият представител на институциите на Европейски Съюз, който посети украинската столица след почналото евакуиране на съветските войски от региона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР