Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на
Коментари Харесай

Световните реакции след оставката на Тереза Мей


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че оставката на английския министър председател Тереза Мей няма да промени позицията му по отношение на съглашението за Брекзит, което беше утвърдено от всички страни членки.

Германският канцлер Ангела Меркел също означи решението на Мей да подаде оставка „ с уважение” казвайки, че те имат една добра връзка построена на доверие.

Меркел чака да работи с Мей в същия дух до момента в който тя е на позицията. Отбеляза, че Берлин „ желае да резервира близкото си съдействие и околните връзки с английското правителство”.

Брекзит без договорка наподобява неминуем, откакто английският министър председател Тереза Мей разгласи оставката си, което проправя пътя за завладяване на властта от хардлайнерите, предизвести Испания.

" При тези условия, твърдият Брекзит наподобява е действителност, която е съвсем невероятно да бъде преодоляна ", съобщи говорителката на испанското държавно управление Исабел Села, добавяйки, че " английското държавно управление, английският парламент ще бъдат " само виновни за излизането без договорка (от ЕС) и неговите последици “.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи в петък, че Европейски Съюз в никакъв случай няма да възобнови договарянията за бракоразвод с Англия, без значение кой ще наследи Тереза Мей като английски министър председател.

" Споразумението за отдръпване не е за предоговаряне, " сподели Рюте на конференция в Хага, добавяйки, че " казусът не е Тереза Мей ", а алените линии на Англия за всяко съглашение.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР