Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди днес Румъния, че

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди днес Румъния, че
Коментари Харесай

Юнкер обвърза приемането на Румъния в Шенген с правосъдното законодателство

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предизвести през днешния ден Румъния, че в случай че утвърди противоречивото законодателство в региона на правораздаването, не би траял поддръжката си за приемането на страната в Шенген и за отпадането на механизма за наблюдаване. „ Ако противоречивите законопроекти се трансфорат в закони, въпросът за прекратяването на механизма и за Шенген ще стои по различен метод “, сподели той, представен от Българска национална телевизия.

" Имам цялостно доверие в правосъдната система на Румъния и в това, че ще се откри решение. Нямам никакво желание да предлагам задействането на член 7 от контракта за Европейски Съюз, ние сме другари “, добави той на обща конференция с румънския президент Клаус Йоханис.

По думите на Юнкер Румъния е напреднала в установяването на господство на закона и не може да има път обратно. " Правосъдната система работи, а това не може да се каже за всички страни в Европейски Съюз. Въпрос на национално достолепие е, румънците не заслужават отношение като към втора употреба европейски жители. Уверих президента за желанието да приключим с механизма доникъде на идната година ", съобщи Юнкер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР