Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини лидерите на някои

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини лидерите на някои
Коментари Харесай

​Юнкер обвини в лицемерие страни от ЕС относно охраната на външните граници

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер упрекна водачите на някои страни в Европейски Съюз в двуличие по въпроса за усилването на защитата на външните граници на съюза и укрепването на европейската гранична организация Фронтекс. Изказването му по този въпрос е част от неговото огромно изявление в немския вестник " Велт ам Зонтаг ", представено от ТАСС.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" Всички държавни и държавни водачи на страните от Европейски Съюз към този момент повече от две години желаят възстановяване на защитата на външните граници, - отбелязва Юнкер. - И внезапно мнозина в този момент започнаха да се съмняват... Това, съгласно тях, ту е интервенция в националния суверенитет, ту нещата се развиват прекомерно бързо, и сумите са прекомерно високи. Това е крещящо двуличие. "

" Европа не може да работи по този метод, би трябвало да действаме бързо, с цел да можем в действителност да установим надзор над външните граници на Европейски Съюз ", акцентира той. През септември Еврокомисията предложи до 2020 година разполагаем на Фронтекс да се даде непрекъснат авариен контингент от 10 000 души. Това е с 8,5 хиляди повече от наличния в този момент кадрови капацитет на организацията. Редица страни членки обаче възприеха доста сериозно това предложение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР