Председателят на ДАЗД – д-р Елеонора Лилова откри национална научно-практическа

...
Председателят на ДАЗД – д-р Елеонора Лилова откри национална научно-практическа
Коментари Харесай

Елеонора Лилова: Училището да насърчава равните права за качество на образование

Председателят на ДАЗД – доктор Елеонора Лилова откри национална научно-практическа конференция на тематика: „ Педагогически нововъведения за повишение на качеството – същина на актуалното учебно заведение ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Организатори са Национален център за повишение квалификацията на педагогическите експерти, Държавна организация за протекция на детето, Национален инспекторат по образованието, Съюз на работодателите в системата на националната култура в България, Сдружение на шефовете в междинното обучение в Република България.

Признаците на качеството на образованието са избрани от деклариралите присъединяване в конференцията в 4 страници със 700 думи. Председателят на ДАЗД ги синтезира в резюме. Качеството минава през образуване на водачеството, което да зададе посоката, визията, задачата, координиране и пълноценното присъединяване на най-много на специалистите, шефовете, учениците, родителите, учителите. Търсенето и оценяването на високите достижения и подобряването на самостоятелните и общи достижения. Умението да сме инициативни, да се обединим и гледаме в една посока. Като симптом, който е посочен партньорството– дружно през цялото време да се възнамерява и подхващат взаимни начинания, да се сплотяват запаси и да се предизвикват всички на локално, районно и национално равнище. Като симптом е посочен и общественото включване– всички обучаеми да са самодейни и да се възползват от опциите, които предлага учебното заведение, без значение от техния генезис, пол, вяра, обществена класа, физически качества и други разлики. Част от качеството е да умеем да моделираме, насърчим полезности и държания на всички да поддържат правата на детето като човек и общественото включване на всички малцинства. „ Училището би трябвало да предизвиква равните права за качество на обучение за всички в локалната общественост, да допуска и да предлага набор от услуги или сътрудниците му, които да задоволяват потребностите на всички деца в учебно заведение ”, уточни Лилова, синтезирайки признаците. Посочен е и продан на информация и междусекторно съдействие. „ Това са двете политики, които залагаме в Националната тактика за детето 2019-2030 г. ”, сподели ръководителят на ДАЗД. Не на последно място е посочено и ученето през целия живот– обезпечаване на благоприятни условия и указател на умения и опит. Гарантиране, че уменията се виждат от всички постоянно и се ценят. И по този начин през развиването на учебната общественост, ще се реализира развиване и на учебната организационната просвета и на качеството на образованието.

Председателят на ДАЗД изрази вярата си, че най-после на деня ще бъде признат заключителният документ „ Пътна карта за качествено обучение “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР