Председателят на Държавната агенция за закарила на детето д-р Елеонора

...
Председателят на Държавната агенция за закарила на детето д-р Елеонора
Коментари Харесай

Председателят на ДАЗД се включи в коледната работилница `Мисията е възможна`

Председателят на Държавната организация за закарила на детето доктор Елеонора Лилова се включи в коледна работнилница за деца под надпис “Мисията е допустима с ръце и сърце за една цветна Коледа ”.

Събитието се организира в столичното 2 СУ " Акад. Емилиян Станев ”, където тя д-р Лилова беше дългогодишен шеф. Работилницата е част от Националната акция “Мисията е допустима ”, обвързвана с деинституционализацията на грижите за деца. Кампанията стартира през месец октомври 2018 година и ще продължи една година.

Организаторът е Оперативната стратегия “Развитие на човешките запаси ”, а основен партньор е Държавната организация за протекция на детето. Официални посетители на събитието бяха ръководителят на Народното събрание – Цвета Караянчева, зам.-министърът на образованието и науката - Деница Сачева, зам.-министърът на труда и обществената политика - Зорница Русинова, представителят на УНИЦЕФ за България – Джейн Муита, както и посланиците на Англия, Швейцария, Алжир, Албания и Азербайджан.

Ученици от 2 СУ посрещнаха гостите облечени в национални носии и по остарял български бит - с самун и мед. В Конферентната зала на учебното заведение се състоя формалното разкриване на Работилницата и брифинг за медиите на тематика “Деинситуционализация на грижите за деца в България ”.



След формалната част, гостите бяха зарадвани от децата с български национални песни и ръчно направени, обичайни български сурвачки. Заедно с децата от обществените услуги и възпитаниците на 2-ро СУ “Акад. Емилиян Станев ”, в особено квалифицираните за задачата ателиета в класните стаи, гостите създадоха коледни картички. Събитието приключи с обща галерия на коледните картички, в които бе вложено доста усърдие, обич и коледно въодушевление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР