Председателят на БСП - София Калоян Паргов посрещна китайска делегация

...
Председателят на БСП - София Калоян Паргов посрещна китайска делегация
Коментари Харесай

Паргов посрещна китайска делегация в централата си, гостите се интересуват от бг вино и розово масло

Председателят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов посрещна китайска делегация от провинция Фудзиен в централата на столичните социалисти. Гостите от Азия са на публично посещаване в България във връзка самодейността " Един пояс, веднъж ".

Калоян Паргов, общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков и ръководителят на Районния съвет на социалистите в " Красна поляна " Евгений Белий разговаряха с генералния шеф на Департамента по интернационалните връзки на провинция Фудзиен Тианмин Ванг и със заместник-кмета на град Нан`ан Джансял Хун.

Целта на визитата на 14-членната делегация от провинцията, която се намира на югоизточното крайбрежие на Китай, е да сътвори контакти с България в областта на стопанската система и образованието. На територията на Фудзиен се намира най-чистият град в Китай - Сиамън, който е с население 2,64 милиона души, и разполага с необятно пристанище. Той е значим транспортен и търговски център. Този град е хазаин и на Китайския народен панаир за вложения и търговия. Китайците разказват провинция Фудзиен като " Осем елементи планини, една част вода и една част обработваеми земи ". В тази връзка Тианмин Ванг уточни, че ползата им е ориентиран към българското биоземеделие, производството на розово масло и вино.

" Тази среща беше доста потребна, разяснява Калоян Паргов. Китайската делегация е в София за да сътвори контакти в областта на стопанската система и образованието, най-много висшето. Договорихме се да работим в посока определяне на тесни връзки сред университетите на територията на провинция Фудзиен и тези в София. Обсъдихме и опцията за продан на студенти. Коментирахме и стопански тематики, свързани най-много с наличие на български артикули и услуги на китайския пазар, по-специално в тяхната провинция. Контактите и работата в тези две сфери имат доста огромна вероятност. Ако ги развием, и двете страни ще имат икономическа изгода. България има потребност от изход на външни пазари, а китайският е много прелъстителен. Страната ни има с какво да се показа на него от позиция на артикули и услуги ", добави Паргов. 

Той получи покана от Тианмин Ванг да гостува с българска делегация на Китайската комунистическа партия в провинция Фудзиен, чийто максимален град е Фуджоу. " Тепърва ни следва да установим по-директни и тесни контакти с локалното управление на Китайската комунистическа партия, разяснява Паргов. Разбира се, при опция, ще посетим тази китайска провинция. В общи линии тя по територия е близка до тази на цяла България. Разбрах, че най-малкият град в нея - Нан`ан - e с население 1,5 милиона души, което е колкото това на София. Този град има над 1700 години история и е най-бързо развиващият се стопански и промишлен хъб в префектура Гуанджоу. Подобно на Шанхай той се оформя като доста значима и желана от интернационалните вложители локация в Китай, изясни водачът на БСП-София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР