Председателят на БСП Корнелия Нинова откри четвъртото заседание на 49-тия

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова откри четвъртото заседание на 49-тия
Коментари Харесай

Нинова към Конгреса на БСП: ГЕРБ си правят дискотека със сини и червени лампи

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откри четвъртото съвещание на 49-тия Конгрес на Българска социалистическа партия с остри рецензии към политическата система в България.
 gip_3397  gip_3470  gip_3523  gip_3529  gip_3551  gip_3584  gip_3590  gip_3601  gip_3667
„Корупцията е държавна политика, този модел ни убива. За нас казусът не е в промяната на конституцията или промяна на модела на ръководство, а в използването на главния закон на държавата“, сподели Нинова пред делегатите на най-висшия конгрес на социалистите. По думите й към този момент 30 години политиците у нас са си основали стопански кръгове. Още в първите минути на словото си към делегатите на форума, Нинова прикани алените да защитят Елена Йончева.

„Защитаваме Елена и държавността“, сподели Нинова. И добави, че „корабът на ръководството потъва, а патриотите го напущат първи“.

Правителството мисли единствено за личното си оцеляване, няма хрумвания за развиването на България, сподели още Нинова. Докато те си вършат дискотека и си пускат сини и червени лампи, популацията се топи, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия и по този начин се обърна косвено с премиера Бойко Борисов, който преди седмица употребява репликата, с цел да обърне внимание на своите по места да се вслушват повече в думите на хората.

„Визия за България ще прерастне във възия за всеки регион“, сподели Нинова. Този упорит проект за развиване има един проблем и това са фрагментите и работната ръка, предизвести своите ръководителят на Българска социалистическа партия. И се разгласи срещу вноса на работна ръка. Нямаме кадри- ще си произведем, сподели още Нинова. И изиска да се заплащат стипендии и обезпечена работа за младите експерти.

„Поне три неща страната би трябвало да направи – по-ниски налози за слаборазвитите региони, във връзка с земеделската земя – да се изхранва българския народ с нея, а не за търговски и капиталови цели, и трето – доста вложения във високи технологии“, заключи Корнелия Нинова. И продължи с подобряването на обществената политика. „Младите у нас да имат безлихвени заеми при закупуване на жилище и фамилно подоходно облагане. А за пенсионерите – преизчисляване на всички пенсии. По отношение за междинната класа, която в годините на Прехода убихме- държим и предлагаме анулация на плоския налог и въвеждане на прогресивно данъчно облагане“.

Болниците не са търговски сдружения, означи Нинова и уточни, че в програмата на Българска социалистическа партия е записано, че единствено държавните и общинските лечебни заведения да могат да употребяват средства от НЗОК.

По отношение на образованието Нинова съобщи, че висшето обучение би трябвало да бъде обвързано с стопанската система. И още веднъж напомни, че Българска социалистическа партия упорства за „един учебник за един клас“.

Такава друга България, каквато желаеме да създадем, може да има по-голяма тежест в Европейския съюз, уточни Нинова. И съобщи, че изборите за Европейски парламент са извънредно значими за всички жители на Европейски Съюз.

„Левицата в Европа позволи своите неточности. В някои страни сътрудниците влязоха в коалиция с нашите съперници, изкушиха се от джендър идеологията и неолиберализма“, безапелационна бе Нинова.

И по този начин още веднъж сложи разграничителна линия сред главните политики, които стартират европейските социалисти в лицето на ПЕС. Малко преди началото форума в НДК персонално водачът на ПЕС Сергей Станишев означи пред кореспонденти, че разграничителни линии сред Българска социалистическа партия и ПЕС наподобява в този миг като „прострелване в крайници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР