Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров излезе с

...
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров излезе с
Коментари Харесай

От БЛС с писмо защитават лекарското съсловие

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров излезе с намерено писмо в отбрана на лекарското съсловие. Повод за писмото му е следствието против досегашното управление на изпълнителна организация "Медицински одит ".

"За следващ път през последните дни, ставаме очевидци на обществено изнесена информация за следствие в здравния бранш, която вместо да показва в конкретика обстоятелства за виновност, е поднесена по метод, по който уронва престижа на цялото лекарско съсловие.
В общественото пространство започнаха да се тиражират мнения, които основават възприятие на съсловна виновност, без тя да е подплатена с ясна доказателствена конкретика ", написа в писмото на доктор Маджаров.

Той е безапелационен, че уронването на престижа на здравната специалност в нейната целокупност и представителност, компрометира целия диагностично-лечебен развой. Това основава предпоставки за неточности и експанзия у пациенти, което нарушава целостта на здравната система и е в ущърб на всички хора, лекари и пациенти.

Новият ръководител на Българския лекарски съюз (БЛС) като най-голяма съсловна организация постоянно е бил подготвен да спомага на проверяващите органи за инспекции в бранша.

Своевременното разрешаване на проблеми в системата и изясняването на съответна виновност, е в интерес на цялото здравно съсловие, както и на цялото общество, написа доктор Иван Маджаров.

Припомняме, на 14 юни от прокуратурата оповестиха, че проверяват активността на организация "Медицински одит ".

След това здравният министър Кирил Ананиев изясни, че краткотрайно отстранява от поста шефа на организацията проф. Златица Петрова до момента в който тече следствието.

По време на следствието от прокуратурата оповестиха, че в организацията били подправяни документи за смъртни случаи.

Прокуратурата се сезирала по сигнал на жители.

От 18 юни доктор Любомир Чипилски е краткотрайният шеф на ИА "Медицински одит ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР