Председателят на Българския културен клуб Иван Михайлов в Битоля Любчо

...
Председателят на Българския културен клуб Иван Михайлов в Битоля Любчо
Коментари Харесай

Сигналът срещу председателя на българския клуб в Битоля е внесен от политически лидер в РСМ

Председателят на Българския културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля Любчо Георгиевски е бил разпитан в прокуратурата в града.

Георгиевски беше свикан, с цел да даде пояснения по сигнал в расизъм и ксенофобия, импортирани против него и културния клуб от крайнолявата, радикална и проруска партия " Левица " и нейния ръководител Димитър Апасиев.





Разпитът е траял съвсем един час, като на излизане юристът на Георгиевски Насер Рауфи е декларирал, че няма повдигнато обвиняване към Георгиевски.

Рауфи изясни, че са били извикани по следствие за разпространяване на расизъм и ксенофобия, като, по думите му, производството се основава на исторически цитати, информация за исторически персони и цитати от Иван Михайлов.

Самият Георгиевски уточни, че на фейсбук и уеб страницата на клуба няма нищо, което е срещу народа в Република Северна Македония и че е неуместно да то упрекват в ксенофобия и расизъм, откакто против българските клубове се стреля, биват палени и нападани.

Специално признати промени в два закона в Скопие ще доведат до затваряне на клубовете " Иван Михайлов " в Битоля и " Цар Борис Трети " в Охрид, като, съгласно управляващите в югозападната ни съседка, те популяризират ненавист и разделяне на база на национална и етническа основа.

Снимки: tribuna.mk
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР