Председателят на Български стрелкови съюз Весела Лечева твърди, че все

...
Председателят на Български стрелкови съюз Весела Лечева твърди, че все
Коментари Харесай

Весела Лечева: На Олимпиадата в Париж ще има дисциплини с еднакъв брой участници жени и мъже

Председателят на Български стрелкови съюз Весела Лечева твърди, че от ден на ден дами заслужават да заемат управителни позиции в българския спорт.

В НСА се състоя и спорен конгрес " Жените и спортът - провокации и достижения преди Олимпийските игри в Париж 2024 ".

" Ръководството на НСА одобри нашата концепция за конференцията. Във връзка с Международния ден на дамата президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах поздрави дамите за историческия триумф, че на Олимпиадата в Париж ще има дисциплини с идентичен брой участници дами и мъже. В последните години се направиха доста старания, само че има какво да се желае. Жените не са включени като треньори и експерти на съществени позиции. Рядко срещаме жени-президенти на водещи управителни позиции в българския спорт ", съобщи тя.

Бившият длъжностен министър на младежта и спорта е безапелационна, че дамите сполучливо оборват стандартите, които целят да дадат преимущество на мъжете в света на спорта.

" Въпреки сериозните крачки, които се направиха, към момента малко се влага във връзка с обучение и образование. Стереотипите, че спортът е основан за мъжете се оборват всеки ден. В мъжки спортове виждаме, че достиженията на дамите са по-високи, тъй като се компенсира качеството на силата с отдадеността на дамите. В последните Олимпийски игри медалисти за България са най-вече дами. Дано дамите трансферират своята сила и убеденост на мъжете ", добави тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР