Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил

...
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил
Коментари Харесай

Шефът на АИКБ: Ние сме по-големи украинци и от украинците, които потребяват и транзитират руски газ

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев насочи остри рецензии към падналото държавно управление във връзка енергийната рецесия при присъединяване в бТВ.
Прочетете още
Той обрисува мрачна картина за зимата - газът свършва, по-скъп е - обратно на изказванията на ръководещите в оставка, няма да има за бизнеса, който ще банкрутира, доста хора ще останат на улицата, а сметките на жителите ще нарастнат три пъти.

Велев прикани неотложно да започват договаряния с “Газпром”, с цел да бъде възобновено подаването от съветската компания. Той дефинира последното като " безалтернативно ". И " безконтролно ", че не се правело.

„ Обещаха ни 4 пъти по-евтин газ, а той нарастна 2 пъти, само че по-лошото е, че няма газ за бизнеса”, рече шефът на една от бизнес организациите в страната.

Получихме неразбираеми пояснения за някакви 7 танкера, които след това се оказаха 3 до края на годината, само че за сметка на това този газ не може да стигне до България, тъй като нито има слотове за разтоварване, нито има трасе, по което да дойде газ. Даже и този газ да стигне до България, той не взема решение казуса, тъй като обезпечава по малко от половината от дефицита “, сподели Велев.

По думите му неналичието на синьо гориво за бизнеса ще докара до редуциране на 250 хиляди служащи.

„ Ние сме по-големи украинци и от украинците, които използват и транзитират съветски газ, продължи нервно и на висок звук Васил Велев. Ние сме по огромни европейците от французите, германците, австрийците и италианците, които употребяват по дълготрайните си контракти съветски газ.

Ние се отхвърляме от по-евтиния с 1/3 най-малко съветски газ и търсим полутечен, който не можем да докараме до газопреносната мрежа на страната. За нашето самообладание към безчинствата на ръководещите ние ще си платим с апетит и мраз през тази зима “, разяснява ръководителят на АИКБ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР