Председателят на 49-ото НС Росен Желязков коментира искането на прокурори

...
Председателят на 49-ото НС Росен Желязков коментира искането на прокурори
Коментари Харесай

Росен Желязков за оставката на Гешев: Всичко трябва да бъде както трябва

Председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков разяснява настояването на прокурори от Висшия правосъден съвет, основният прокурор Иван Гешев да си подаде оставката. Желязков съобщи, че не е осведомен с детайлностите, съобщи „ 24 часа “.

 Снимка: БГНЕС

„ Не съм в течение с детайлите, само че всяко деяние би трябвало да бъде строго подчинено на законите и на Конституцията на страната. Противното, даже и да е доста добре целесъобразно политически, ще внесе прецеденти, които по-късно ще отекват дълго време с сходни такива, тъй че всичко би трябвало да бъде lege artis (както трябва) “, уточни още ръководителят на Народното събрание.

Желязков изясни, че не е осведомен с импортираното във Висш съдебен съвет искане. Председателят на Народното събрание разяснява поисканото предварително освобождение на основния прокурор пред публицистите, незабавно след присъединяване му в среща с български евродепутати в зала „ Запад “ на Народното събрание.

„ Считам, че сме длъжни да излъчим устойчиво ръководство, тъй като проблемите са толкоз огромни, че е безконтролно да отидем на нови избори със същия резултат “, означи Желязков.

Етикети: ГешевоставкаРосен Желязков

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР