Председателя на ДБС-Пловдив Йордан Иванов изпрати писмо до големите европейски

...
Председателя на ДБС-Пловдив Йордан Иванов изпрати писмо до големите европейски
Коментари Харесай

Председателя на ДБС-Пловдив до Юнкер: С вашето мълчание се погазват българските закони

Председателя на ДБС-Пловдив Йордан Иванов изпрати писмо до огромните европейски институции, в това число Европейска комисия и Екологичен потенциал, в което споделя погледа на партията по отношение на метода на ръководство в България.

" Тук се случват корупционни афери за милиарди, които се прикриват от ръководещите и прокуратурата зад бутафорни обвинителни актове от по няколко хиляди страници.
Тук е по този начин. Не дава отговор на европейските полезности, нали? ", написа в писмото си до Юнкер и Туск Йордан Иванов.

Пълния текст на писмото:

Пише Ви един млад и евентуално доверчив, само че уверено набожен в полезностите на най-големия и мощен стопански и обществен съюз в историята на човечеството, политик и на първо място жител.

Европа за мен е сбъдната фантазия.
Европа за мен е моето семейство.
Европа за мен е власт на закона и меритокрация в чистия й тип.
Европа за мен е правдивост, сигурност и независимост.
Европа за мен е взаимност - това са локалните общности, които вземат решение проблемите си сами и хората в тях държат един на различен.

България, моята татковина, е част от Европейското семейство, което е и най-голямата реализирана национална цел от самите нас.

Аз съм обезпокоен.

Притеснен съм от това, че Вие не виждате какво се случва в България. Оставам с чувството, че единственото нещо, което Ви интересува, са положителните връзки с водещата политическа партия в България. С това си Ваше отношение по невиждан метод легитимирате премиер-министъра на Република България като човек, който се употребява с Вашето доверие.

Нека Ви опиша какво се случва в родната ми страна:

Тук се краде частна благосъстоятелност със съдействието на българската прокуратура и държавните институции.

Тук се заглушават единствените останали справедливи медии посредством държавна принуда.

Тук имаме неефективна и корумпирана правосъдна система.

Тук имаме всесилен основен прокурор по съветски модел, който обслужва корпоративните ползи на водещи политически фигури в страната.

Тук ни постановат най-авторитарната конструкция на обществените финанси в Европа, която ни подрежда на последно място по децентрализация на пълномощия и запаси.

Тук локалните общности и кметовете нямат глас и пълномощия за каквото и да е било, тъй като даже парите за създаване на пешеходните пътеки в селата се отпускат от централната власт.

Тук посредством еврофондовете се злоупотребява с парите на европейските данъкоплатци, като се купуват политическо въздействие, медии и избори.

Тук никой не се интересува от резултата на парите от еврофондовете, значимото е бързо асимилиране на числа.

Тук имаме цялостно слепване на политическа и правосъдна власт, с цел да се задоволяват огромните корпоративни ползи на олигарси, политици и предприемачи.

Тук се случват корупционни афери за милиарди, които се прикриват от ръководещите и прокуратурата зад бутафорни обвинителни актове от по няколко хиляди страници.
Тук е по този начин.

Не дава отговор на европейските полезности, нали?

Вие можете да се извършите на сюрпризирани след всичко, което Ви споделям, и да продължите мълчанието.

Вие можете да решите и да ни споделите нещо по въпроса.

Добре е да извършите второто, тъй като минимум няколкостотин хиляди български жители чакат от Вас сигнал, че знаете какво се случва на нашата територия. Нямам искания да артикулирам посредством това писмо волята на тези стотин хиляди индивиди, само че имам претенцията, че в България живеят повече от милион положителни българи, които са честни европейци и държат на честността в човешките каузи. Разговарям с десетки хора всеки божи ден и да, виждам разочарованието им от Вашето безмълвие. За тях то е срам.

Ако не го извършите, в случай че нищо не ни споделите, в случай че продължавате да мълчите пред всички невиждани атентати против демокрацията в България, бих желал да Ви уведомя, че разочарованието на хората от сегашната власт в България, ще продължи да се трансформира постепенно и последователно, само че напълно несъмнено и окончателно, към отчаяние от Европа и европейските институции.

Аз отхвърлям да приема, че водачите на Европа могат да мълчат, когато пред тях се погазва правовия ред.

Аз отхвърлям да приема, че водачите на Европа могат да мълчат, когато пред тях се погазва върховенството на закона и справедливостта в една европейска страна.

Ако посредством Вашето безмълвно единодушие, настъпи моментът, в който приема, че всичко това е допустимо да се случва безнаказано в Европейска България, то тогава ще съм безусловно уверен, че пътят на цялата общественост е съдбоносен в посока към обществена злополука.
Тази злополука ще е последица от едва политическо водачество, което е гледало единствено личния си интерес.

Бъдещето на Европейската общественост няма да бъде предопределено от външни офанзиви, а от мощно или едва водачество, което реагира съответно или се снишава, когато се погазват човешки права!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР