Председателкатана Европейската комисия оповести план за действие, според който Комисията

...
Председателкатана Европейската комисия оповести план за действие, според който Комисията
Коментари Харесай

ЕК иска 78% на сто от възрастното население на Европа да има работа до края на десетилетието

Председателкатана Европейската комисия оповести проект за деяние, съгласно който Комисията си е сложила за цел 78 на 100 от възрастното население на Европа да има работа до края на това десетилетие, както и минимум 60 на 100 да се образова всяка година, съобщи БНР. В тирада преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз в Порто тя акцентира, че най-малко 50 млн. души, от които 5 млн. деца би трябвало да бъдат извадени от бедността.
При идването си ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира, че към този момент е пристигнал моментът на втората значима стъпка от пандемията - възобновяване. Тя напомни, че Общността разполага с механизма " Следващо потомство Европейски Съюз " в размер на 750 милиарда евро, само че добави:
 Европейски Съюз подготвен да разиска отхвърли от патенти за имунизациите против COVID-19 Европейски Съюз подготвен да разиска отхвърли от патенти за имунизациите против COVID-19
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в четвъртък, че Брюксел е подготвен да разиска подкрепеното от Съединени американски щати предложе...
„ Ние би трябвало да подсигуряваме, че общественият аспект е безспорен приоритет. Затова на тази среща на върха ще обсъждаме по какъв начин да създадем вероятни положителните работни места, да подчертаваме върху образованието, повишението на квалификацията и преквалификацията за цифровия и зелен преход и по какъв начин да дадем гаранция, че хората в потребност са предпазени “.
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че за повторно след срещата в Гьотеборг през есента на 2017-та година европейските водачи имат опция да изпратят доста мощен сигнал, че повече от когато и да било обществена Европа би трябвало да се трансформира в действителност. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР