Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и

...
Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси и
Коментари Харесай

Зеленски посрещна неочакван гост от САЩ. Кого прати Байдън

Председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси и група конгресмени дойдоха в Киев. Те към този момент са разговаряли с президента Володимир Зеленски, предадоха „ Ройтерс ” и Българска телеграфна агенция.

Пелоси декларира във видеоматериала, че визитата е израз на признателност за „ вашата битка за свобода…Вашата битка е битка в името на всеки. Решени сме да сме до вас до момента в който битката свърши “, споделя още Пелоси във видеото, споделено от Зеленски в Туитър.

Пелоси, която съставлява в Конгреса на Съединени американски щати щата Калифорния, е най-високопоставеният американски водач, който посещава Киев от началото на войната. В американската държавна подчиненост председателката на Камарата на представителите се подрежда незабавно след вицепрезидента на страната. Визитата й е явен знак за продължаващата поддръжка за европейската страна в битката й против Русия, оповестява Асошиейтед прес.

„ Нашата делегация пристигна в Киев, с цел да изпрати ясно и отчетливо обръщение към целия свят: Америка твърдо поддържа Украйна “, сподели Пелоси в публикувано през днешния ден изказване.

Видеоматериалът, публикуван от Зеленски, демонстрира Пелоси и други членове на делегация на американския Конгрес в Киев. В делегацията са конгресмените Джейсън Кроу, Джим Макгавърн, Адам Шиф, Грегъри Мийкс, Барбара Лий и Бил Кийтинг. Мийкс е ръководител на комисията по външните работи на Конгреса, а Шиф – на комисията по разузнаването.

Полоси разгласи, че след Киев американската делегация ще посети югоизточна Полша и Варшава, с цел да се срещне с президента Анджей Дуда и други високопоставени полски чиновници.

Пелоси сподели още, че делегацията ще благодари на „ нашите полски съдружници за тяхната решителност и филантропични старания “.

Визитата на делегацията на Конгреса в Киев не беше авансово оповестена, отбелязва АП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР