Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен е на посещение в Киев, за да обсъди европейската интеграция на Украйна

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е дойде през днешния ден в Киев на ново посещаване, отдадено на упоритостите на Украйна да стане част от Европейския съюз и на възобновяване на страната, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5946
" Върнах се в Киев, с цел да се срещна с президента (Володимир) Зеленски и премиера (Денис) Шмигал. Ще проучваме взаимната работа, нужна за възобновяване, както и напредъка, реализиран от Украйна по пътя към Европа ", сподели Фон дер Лайен пред съпътстващите я по време на визитата публицисти.

" Това ще обезпечи данни за нашата оценка, която скоро ще представим ", добави тя.

Това е втората аудиенция на Фон дер Лайен в Украйна от началото на съветската инвазия през февруари. При предходното си посещаване през април тя увери, че Украйна има европейско бъдеще.

Очаква се идната седмица ръководителите на Европейски Съюз да се произнесат по въпроса за европейските упоритости на Украйна, преди въпросът да бъде прегледан на среща на върха на 23-24 юни.

Украйна упорства до края на юни европейците да поемат съответен " юридически ангажимент ", с цел да получи формален статут на претендент за участие в общността, само че страните от Европейски Съюз са мощно разграничени по въпроса. Много от тях, основно в Източна Европа, се афишират за присъединение на Украйна, а други като Нидерландия, Дания, Германия и Франция, която сега е ръководител на Евросъюза, имат огромни запаси.

Дори Украйна получи статут на претендент, ще стартират договаряния и евентуални промени, а този развой може да трае години, дори десетилетия, преди страната да стъпи на прага на участието. Редица страни от Европейски Съюз попариха очакванията на Киев за " ускорена " процедура, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР