Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отправи призив

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отправи призив
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Поведението на Австрия не може повече да продължава. Стига толкова!

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен насочи апел България и Румъния да бъдат признати в Шенген, без никакво по-нататъшно закъснение. Тя направи това по време на речта си за Състоянието на Съюза пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, предава БНР.


Председателката на Европейска комисия прикани в прав текст в речта си България и Румъния да бъдат признати в Шенген неотложно:
" Искам да благодаря по-специално на България и Румъния за водещата им роля в използването на положителни практики в региона на убежището и връщането на мигранти. Те го потвърдиха, че са част от нашето Шенгенско пространство. Нека ги допуснем в него, без да ги бавим повече ".

За същото молиха и редица румънски депутати. " Затварянето на Шенгенското пространство за Румъния и България нарушава договорите, защото приемането им е заложено в тях ", съобщи Дачиан Чолош от " Обнови Европа ":
" Провокиращото държание на Австрия не може да продължава, стига толкоз! Комисията си свърши работата, Народното събрание също, в този момент Съветът на Европейски Съюз би трябвало да позволи този огромен проблем, с цел да не подкопаваме доверието на жителите ".


" През 2017-та година Жан-Клод Юнктер сподели същото в тази зала, което и вие " - по този начин се обърна към фон дер Лайен евродепутатът от същата група Влад Маруис Ботош. И добави:

" Оттогава минаха 6 години и от този миг всеки ден нашите жители са изправени пред затворени порти. България и Румъния би трябвало да станат членове на Шенген до края на тази година, в противоположен случай ще бъде късно за тях, за вас и за всички нас, които към момента имаме вяра в плана на Европейски Съюз и всеки ден работим за него ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР