Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е

...
Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен изпрати писмо с предложения за разрешаване на проблема с украинското зърно

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е изпратила писмо до държавните управления на пет страни от Централна и Източна Европа, измежду които е България,  с оферти за разрешаване на казуса с несъразмерния импорт на зърно от Украйна, заяви Полското радио, представено от Българска телеграфна агенция. Информацията бе доказана и от говорителката на Европейска комисия Дана Спинант.

Писмото е било изпратено до България, Полша, Румъния, Словакия и Унгария, чиито водачи приканиха в края на март за незабавни дейности.

Европейска комисия ще се възползва от изключителни пълномощия, с цел да наложи възбрана върху вноса от Украйна на четири продукта - пшеница, царевица, слънчоглед  и рапица. Решението на равнище Европейски Съюз ще размени едностранните забрани за импорт, признати от Полша, Унгария и Словакия и оповестени от България и Румъния. Европейска комисия осведоми също, че е почнала следствие по отношение на други " чувствителни ", както ги дефинира артикули, които се внасят от Украйна в Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР