Председател на секционна избирателна комисия в Пловдив не може да

...
Председател на секционна избирателна комисия в Пловдив не може да
Коментари Харесай

Хванаха председател на СИК в Пловдив, който не може да чете и пише

Председател на секционна изборна комисия в Пловдив не може да чете и написа, стана ясно при старта на изборния ден. Куриозният случай е бил в една от комисиите в квартал " Столипиново " в регион " Източен ". Той незабавно е бил сменен с различен. В града под тепетата са подадени сигнали и за непоставен щемпел на бюлетина след машинното гласоподаване, за неточно изписани баджове, както и за погрешно откъснати изрезки след гласоподаване с хартиена бюлетина.
Подаден е сигнал, че в Разград част от секционните комисии приканват гласоподавателите за машинно гласоподаване.  
В Благоевград един гласоподавател не е позволен да гласоподава, поради счупена персонална карта, заяви ръководителят на РИК Антоанета Богданова. Имаше постъпили 11 тъжби, които са свързани с погрешно сложени пропагандни материали, както и с гласоподаване с придружители в община Гърмен.
Секретарят на 10 СИК във Велинград е отхвърлен за неизпълняване на отговорностите си поради словесни нападки. Той отказал да подпише протокола за маркиране на печата и се скарал с сътрудниците се.
Към Районната изборна комисия във Враца е подаден сигнал за нерегламентирана пропаганда, посредством потребление на банери с циничен текст, които били сложени наоколо до жп гарата.
В Перник пък задържаха ромския свещеник Петър Благоев в пернишкия квартал " Рудничар " по съмнения за пазаруване на гласове. Обискирани са няколко адреса, измежду тях евангелската черква и магазин в региона. При обиска от вкъщи му на пастора са конфискувани описи с имена и неоповестена парична сума.
Изборна търговия в България има, откогато е демокрацията, уточни Благоев. Проверява се дали конфискуваната сума е съотносима към пазаруването на гласове.
Общо 133 досъдебни производства са формирани за нарушаване на изборните права на жителите, заяви в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Арестувани са 144 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР