Предприятието Снабдяване и търговия-МО към Министерството на отбраната е обявило

...
Предприятието Снабдяване и търговия-МО към Министерството на отбраната е обявило
Коментари Харесай

Военното министерство продава излишни генератори, от които Украйна има нужда

Предприятието " Снабдяване и търговия-МО " към Министерството на защитата е оповестило продажбата на 40 генератора, макар че кметът на украинския град Нешитин се е обърнал непосредствено към ведомството с молба да даде елементи за ток, тъй като обитаемото място има незабавна потребност от тях. Това оповестява, базирайки се в началото на обява в обществените мрежи от някогашния народен представител от десницата Иван Сотиров.

От вестника са поискали отговор по въпроса от Министерството на защитата за какво оборудванията се продават,, за какво не са дарени на Украйна и какво е направила институцията досега за подкрепяне на нападната страна във връзка с обезпечаване на електрозахранване..

От Министерството на защитата показват в отгтовор, че бензиновите електроагрегати, които са пуснати в продажба посредством Софийската стокова борса, " не дават отговор на условията за нужна мощ, посочени в писмото на кмета на украинския град Нетешин ". Освен това генераторите не са изправни - те би трябвало да бъдат ремонтирани преди още веднъж да могат да се употребяват. В обявата за продажбата на уредите обаче не се загатват повреди, отбелязва " Сега ".

Информацията за това, че Министерството на защитата разполага с непотребни генератори, които продава, се появи за първи път в обществените мрежи във вторник. А цивилен деятели започнаха да събират средства за мобилни генератори за ток за Украйна.

Все още не е ясно каква военна помощ ще окаже България на Украйна, откакто за оказване на такава на 3 ноември. От военното министерство отхвърлят да дадат отговор дали досега страната ни е пратила генератори за Украйна и показват, че ще дадат повече информация по въпроса с плануваната военна помощ на 2 декември пред депутатите в Народното събрание.

Междувременно западните страни започнаха няколко акции за даване на генератори и електрическо съоръжение на Украйна. Електропреносната ѝ инфраструктура е обект на в последните месеци и. В сряда Съединени американски щати заяви, че ще подари 53 млн. $ на Украйна за покупката на мрежово съоръжение за транспорт на електрическа енергия.

В началото на ноември Европейската работа за филантропична помощ заяви, че ще подари 500 генератора на Киев. Сред посочените страни, които ще дават бройки, беше упомената и България, само че не е ясно по какъв начин тъкмо се реализира това.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР