Предприетите мерки за по-бързо преодоляване на социалните и икономически последици

...
Предприетите мерки за по-бързо преодоляване на социалните и икономически последици
Коментари Харесай

Президентът разговаря с унгарския си колега

Предприетите ограничения за по-бързо превъзмогване на обществените и стопански последствия от ковид разискаха в телефонен диалог президентите на България и Унгария Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и Янош Адер, оповестиха от прессекретариата на президента.

Българският държавен глава удостовери поканата към своя маджарски сътрудник да посети страната ни през есента на 2020 година, в която България и Унгария дружно означават 100-годишнината от установяването на двустранни дипломатически връзки.

Президентът Радев открои опцията за задълбочаване на двустранното партньорство в науката, приложните проучвания, в това число при създаването на респираторни апарати. И България, и Унгария организират сполучливи изследвания и могат да обединят напъните си в тази тенденция. Държавният глава акцентира устрема на страната ни да премине от експорт на персонални защитни средства към произвеждане и износ на високотехнологични артикули.

България има интерес да употребява опита на Унгария и за рационализиране на политиката си за привличане на вложители в областите на осведомителните и информационните технологии, нововъведенията и производства с висока добавена стойност, акцентира още Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. Само през 2018 година в Унгария са осъществени към 100 огромни капиталови плана на обща стойност 4,3 милиарда евро, най-вече в браншове с висока добавена стойност и високо софтуерно равнище, които предизвикват разкриването на високоплатени работни места. Развитието на тези браншове благоприятства икономическия растеж, който доближава 5%, както и износа на Унгария от 105 милиарда евро за 2018 година

Румен Радев ще следи постоянни тактически занятия на чиновниците на НСО на следващия ден

По време на диалога Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на благодари на своя маджарски сътрудник за поредната и кардинална политика на Унгария към българската общественост в страната, която може да бъде за образец в Европа. Разменени бяха отзиви и за политиката на двете страни за запазване на връзките с националните общности в чужбина и за запазване на тяхната национална еднаквост, роден език и просвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР