Предприети са всички необходими мерки за контрола на общоопасните средства.

...
Предприети са всички необходими мерки за контрола на общоопасните средства.
Коментари Харесай

Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирана продажба на пиротехника

Предприети са всички нужни ограничения за контрола на общоопасните средства. Проверките се правят в цялата страна по предписание на шефа на ГДНП, а задачата е гарантиране на спокойствието на жителите и попречване на произшествия с пиротехника по време на идните празници.

Инспектор Иван Игнатов от бранш „ Контрол над общоопасните средства “ в ГДНП заяви, че контролът се реализира от средата на декември. Засилен е контролът на борсите и комерсиалните обекти, с цел да не се допусне противозаконна продажба. Следи се и за непозволена приложимост на пиротехнически произведения.

Инспектор Игнатов подсети, че законът не разрешава използването на пиротехника в транспортни средства, учебни заведения, детски градини, обществени заведения, лечебни заведения, храмове, манастири и затворени пространства, с изключение на тези от категория F1. Той подсети, че на деца под 12 години е неразрешена продажбата и използването на произведения от категория F1 (ниска степен на заплаха и невисок шум). Категория F2 (средна степен на заплаха и невисок шум) е неразрешени за продажба на деца под 16 години, изделията от категория F3 (средна степен на заплаха, предопределени за боравене на открито) са неразрешени за ненавършилите 18-годишна възраст, а тези от категория F4 са предопределени за продажба единствено на хора, имащи позволение за професионално боравене с пиротехника.

Игнатов добави, че по време на миналогодишните празници от полицейските чиновници са осъществени над 4000 инспекции. Установени са били 40 нарушавания. За 39 от тях са формирани актове, а за 1 е формирано досъдебно произвеждане. Благодарение на напъните на униформените не е позволен случай със смъртен случай, само че е имало 8 случая с ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР