Предприета е първата стъпка за реставриране и съхраняване на Караалановото

...
Предприета е първата стъпка за реставриране и съхраняване на Караалановото
Коментари Харесай

Предприета е първата стъпка за реставрация на Караалановото училище в Асеновград

Предприета е първата стъпка за възстановяване и запазване на Караалановото учебно заведение в Асеновград. Изготвянето на план от проектантска компания за реорганизация на първото класно школо в града към този момент е предоставено. Проектното предложение, обаче, би трябвало да се съгласува с Националния институт за недвижимо културно завещание към Министерството на културата. Към момента заданието е импортирано и се чака отговор, увери кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов.
След като бъдат осъществени всички действия по консервиране и възстановяване на Караалановото учебно заведение, локалното ръководство ще обмисли и предложи вид за най-разумното прилагане на постройката, защото не се ли употребява тя се саморазрушава с времето. Проблемът в проблема с ремонта на Караалановото учебно заведение поражда от обстоятелството, че то не е 100% общинска благосъстоятелност. А това въвлича общината в правни връзки с частни съсобственици на постройката и затруднява опцията да се кандидатства по финансиране по европейски планове, за реставрирането й.
Още през предходната година община Асеновград е заложила 50 000 лв. от лични средства за подсилване на постройката. Към момента е направено проучване на покрива, като незабавна мярка за консервация. Инспекцията е посочила, че освен покривът е за главен ремонт, а е належащо изцяло подсилване и възобновяване на постройката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР