Предприемчив бизнесмен реши да се възползва от масовите заплахи за

...
Предприемчив бизнесмен реши да се възползва от масовите заплахи за
Коментари Харесай

Смях в залата: Фирма иска по 80 кинта на училище да ги пази от бомби

Предприемчив предприемач реши да се възползва от всеобщите закани за бомби в учебните заведения. И им разпрати предложения. По 80 лева на учебно заведение желае бургаската “Сънфайер ” ЕООД, с цел да изготви на школото проект за сигурност, който да разказва какво да се прави при тероризъм.

Офертата има и бонус - афиш. Тя бе оповестена в обществените мрежи от шефа на 107-о учебно заведение в София Данко Калапиш.

Четвърти ден продължиха заканите за бомбени гърмежи и престрелки в учебни заведения в цялата страна. В четвъртък предизвестия получиха шефове в София, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Варна, Велико Търново и Ямбол. А секционните комисии, които са ситуирани точно в учебни заведения, към момента нямат инструкции по какъв начин да постъпят, в случай че се наложи евакуация в неделя.

Като “македонски националисти ” се показват създателите на имейлите, изпратени в Стара Загора и Бургас. Пишат, че са недоволни от българската политика, че всички деца ще умрат, и плашат с “бутанови бомби ”.

Деца пък се оказаха податели на част от заканите в Сливен и Нова Загора. Там полицията стигна до възпитаници от седми и пети клас. Били разпитани дружно с родителите си и са обяснили, че просто не им се ходело на учебно заведение.

В множеството от застрашените учебни заведения има секционни комисии за вота на 2 април, удостовери зам.-председателката и представител на ЦИК Росица Матева.

Въпреки това през вчерашния ден нямаше направени ясни инструкции до членовете на изборните секции по какъв начин би трябвало да постъпят, ако е подаден сигнал за бомба. Говорителката на комисията изясни, че това е отговорност на Министерство на вътрешните работи и че са в непрестанен контакт с тях.

В петък още веднъж ще има среща сред ЦИК и вътрешния министър Иван Демерджиев, с цел да се реши дали да се изготви общ протокол за деяние, в случай че се наложи евакуация. Министърът изясни още в сряда, че полицията ще претърси авансово пространствата и ще ги пази от събота - по този начин ще е ясно, че и да се получи сигнал за вота, той ще е подправен, тъй като няма по какъв начин да се сложи гърмеж.

“Сградите ще се охраняват непрестанно, тъй че да не се позволява опция да бъде пресечен изборният развой ”, сподели и Матева.

От ЦИК не са изпращали инструкции учебните заведения да приключат по-рано образователния развой в петък, с цел да може да се приготвят в точния момент пространствата за изборите и да се обезпечи защитата им. Матева няма информация и различен да го е правил.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обаче разгласи петък за неучебен поради бомбените закани.

Нека не плашим хората, с цел да излязат повече и да гласоподават, с цел да може най-сетне да имаме държавно управление, прикани пък столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В последните дни с изключение на в наличието на писмата има смяна и в мейлите, от които се пращат. Първо идваха от акаунта whitedevilrace666@ gmail. com - “бялата дяволска раса 666 ”. Подателят плашеше със гибел.

В четвъртък се появиха още два акаунта - Zanulin@collabnow. com и rapekidsforfree @gmail. com. Името на последния се превежда като “Изнасилвай деца гратис ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР