Предприемачът се позова на книгата на Андрю Гроув, някогашният изпълнителен

...
Предприемачът се позова на книгата на Андрю Гроув, някогашният изпълнителен
Коментари Харесай

Илон Мъск: малка е вероятността СпейсЕкс да фалира, но само параноидните оцеляват

Предприемачът се базира на книгата на Андрю Гроув, тогавашният изпълнителен шеф на Интел, като я цитира: “Само параноидните оцеляват ”. 

“Магнитудът на програмата “Старшип ” към момента не се прави оценка необятно. Тя е предопределена да популяризира живота до Марс (както и до Луната), което изисква 1000 пъти повече товароподемност до орбита спрямо всички останали ракети, взети дружно ”, безапелационен е Мъск.

Що се касае до финансовата непоклатимост на СпейсЕкс, специалисти като Ерик Ралф от уеб страницата Тесларати са безапелационни, че тя не е застрашена. Само през месец ноември компанията е привлякла вложения от $350 милиона, а евентуално до края на 2021-ва година те ще възлизат общо на $2.3 милиарда. Общата стойност на СпейсЕкс се прави оценка на $100 милиарда. 

Това, несъмнено, не значи, че финансовият потенциал на СпейсЕкс е неограничен, нито че няма провокации пред компанията. Инвеститорите могат да се разочароват. Вероятно ще минат години спрямо упованията на Мъск, преди спътниците “Старлинк ” да бъдат рутинно изстрелвани със “Старшип ”. Ако СпейсЕкс не получи навременно утвърждение от формалния регулатор, изцяло е допустимо следващата година да не станем очевидци на повече от пет изстрелвания на “Старшип ”, а постоянните полети да стартират след 2023-та година. Но въпреки всичко шансът за фалит остава пренебрежимо невисок, тъй че евентуално Мъск просто стряска служащите си, с цел да работят по-усърдно и да не си взимат повече отпуск, в сравнение с е належащо.  

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР