Предприемачът Илон Мъск нареди да започне съкращаването на служителите на

...
Предприемачът Илон Мъск нареди да започне съкращаването на служителите на
Коментари Харесай

Мъск нареди да започне съкращаването на служителите на Туитър

Предприемачът Илон Мъск подреди да стартира съкращаването на чиновниците на добитата от него компания " Туитър ", заяви „ Ню Йорк таймс ”, базирайки се на източници. Според тях някои отдели би трябвало да бъдат съкратени повече от други. На някои ръководители в сдружението към този момент са поискани описи на чиновници за уволняване, показват събеседници на организацията. Броят на чиновниците, подлежащи на редуциране, не е конкретизиран.

Около 7500 души работят в " Туитър ". Служителите, написа вестникът, би трябвало да бъдат уволнени преди 1 ноември - датата, когато служащите получават безплатни средства под формата на фирмени акции, които съставляват забележителна част от техните заплати. Правейки съкращения преди тази дата, Мъск може да избегне заплащането на безплатни средства.

На 27 октомври предприемачът завърши договорката за закупуване на " Туитър ", която има едноименната обществена мрежа. Сред нововъведенията, които се чакат с идването му, е премахването на практиката за непрекъснато блокиране на потребителите. Мъск разгласи, че основава специфичен съвет, който ще прегледа въпроса с модерирането на " Туитър ". Засега той даде обещание да не взема съществени решения в тази област.

В известия в пресата преди приключването на договорката се споделяше, че Мъск е възнамерявал съкращения до 75% от личния състав на закупената от него обществена медия.

В четвъртък няколко висши ръководители към този момент напуснаха компанията, в това число основният изпълнителен шеф Параг Агравал и финансовият шеф Нед Сегал, заяви Дейвид Фабер от CNBC.

Ръководителят на правната политика, доверието и сигурността на Twitter Виджая Гаде също беше уволнен, заяви The Washington Post.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР