Предприемачът и милиардер Илон Мъск е разкрил на банките, които

...
Предприемачът и милиардер Илон Мъск е разкрил на банките, които
Коментари Харесай

Как Мъск иска да монетанизира публикациите в Twitter?

Предприемачът и милиардер Илон Мъск е разкрил на банките, които му отпуснаха пари за придобиването на Twitter, по какъв начин възнамерява да печели от туитовете в бъдеще.

Мъск е трябвало да увери банките, че Twitter ще може да генерира задоволително парични потоци и е показал обстоен проект за това, предава Ройтерс, базирайки се на анонимни източници.

От една страна, Мъск желае да понижи разноските, като свие заплатите на мениджърите, написа Така той възнамерява да икономиса към 3 млн. $. От друга страна, той желае да генерира повече пари посредством въвеждане на нови способи за монетизиране на туитовете. Според информацията Мъск чака да генерира доходи от туитове, които се популяризират вирусно или съдържат значима информация.

Една от концепциите е да се събират такси, когато уеб страници на трети страни цитират или вграждат туитове от тествани лица или организации. По-рано Мъск беше написал в Twitter, че има намерение да предложи премиум абонаментната услуга Twitter Blue на по-ниска цена, да забрани рекламата в нея и да разреши заплащания с доуджкойн. Оттогава обаче туитът му бе заличен.

Според осведомени по време на договарянията за придобиване на TwitterМъск е споделил на банкерите, че ще се концентрира върху крайния резултат на компанията за обществени медии, и е направил неконкретни оферти за редуциране на разноските и работните места.

Не е ясно по какъв начин Мъск си показва своя управителен екип - изключително ролята на основен изпълнителен шеф. Малко евентуално е милиардерът самичък да заеме тази служба, което значи, че ще би трябвало да откри изпълнителен шеф с „ дебела кожа “, който да се оправя със склонността на Мъск да показва недоволството си обществено, предава и Bloomberg.

В регулаторно заявление Мъск декларира, че няма доверие в управлението на компанията, което накара мнозина да спекулират, че основният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал е напът да напусне компанията. А в сряда Мъск разгласява два туита, в които подлага на критика Виджая Гаде, управител, който управлява екипите по политиките и правните въпроси, за решението, което компанията е взела през 2020 година да ограничи публикуването на публикация в New York Post за сина на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, Хънтър. Вълна от тролове продължи да води персонални нападки против Гаде онлайн, което накара някогашния основен изпълнителен шеф на Twitter Дик Костоло да упрекна Мъск в тормоз.

На фона на всички спорове, които Мъск наподобява умее да разпалва, той също по този начин поддържа пламенна база от почитатели, които имат вяра, че Tesla Inc. е съдействала доста за чистата сила, цифровите заплащания и галактическите проучвания.

Антонио Гарсия Мартинес, създателят на книгата за софтуерни Chaos Monkeys: Obscene Fortune and Random Failure in Silicon Valley, се кандидатира за работа в Twitter и даже показа къса автобиография, подобаваща за ограничаването от 280 признака в туита на платформата.

Дори Уилям Шатнър, артистът, прочут най-много с ролята си на капитан Джеймс Т. Кърк от кораба "Ентърпрайз " в поредицата Star Trek, пък шеговито кандидатства да работи като „ лицето на Twitter ". Той има опит - Шатнър е получил възнаграждение в акции, с цел да бъде представител на Priceline.com при започване на 2000 година и съгласно известията е пропуснал да натрупа милиони, като е продал каузи си прекомерно рано.

Според Ройтерс, която се базира на осведомен с въпроса, Мъск има набелязан претендент за поста основен изпълнителен шеф. Той към момента не е споделил обществено името на този човек. Кандидатите ще би трябвало да се оправят със притежател като Мъск, който е изразил желанието си да бъде мощно зает с ежедневната активност на Twitter. Той към този момент прави изказвания за методите, по които продуктът би трябвало да се промени.

Когато Мъск се дами за първата си брачна половинка през 2000 година, той се обръща към нея на дансинга на сватбеното празненство и споделя: „ Аз съм алфата в тази връзка ", написа тя по-късно.

Е, който и да заеме поста на идващия основен изпълнителен шеф на Twitter, може да се окаже в сходна обстановка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР